Internet har öppnat upp en helt ny värld av marknadsföringsmöjligheter för företag. Medan traditionell marknadsföring sker på skyltar, TV och i tryckta medier, sker onlinemarknadsföring via sociala medier, webbplatser, e-post och andra kanaler som är anslutna till internet. Denna typ av marknadsföring är ofta billigare, effektivare och kan levereras i realtid till riktade målgrupper.

Om du till exempel har ett onlineföretag som säljer livförsäkringsprodukter kan du skicka ut ett e-postmeddelande till unga familjer som nyligen har tittat på din webbplats och erbjuda dem en specialrabatt på sina försäkringar. Detta skulle vara omöjligt att göra med traditionella marknadsföringstekniker utan omfattande manuell spårning av kundprofiler och användning av automatiserade e-postmeddelanden.

Innehåll är fortfarande kung på nätet: Att skapa insiktsfullt, engagerande och unikt innehåll bör vara kärnan i varje framgångsrik marknadsföringsstrategi på nätet. Det tar tid, ansträngning och resurser att producera högkvalitativt innehåll men belöningarna kan vara betydande. Det viktigaste är att hitta sin egen röst och hålla fast vid den. Du kan vara rolig, seriös eller något däremellan, men det måste resonera med din publik och svara på frågor som de har.

Andra marknadsföringsstrategier online inkluderar sökmotoroptimering (SEO), pay-per-click-annonsering och marknadsföring på sociala medier. Var och en erbjuder en annan uppsättning verktyg och taktiker för att nå och engagera en onlinepublik. Det är viktigt för företag att utvärdera vilka som är mest meningsfulla för dem och sedan skapa en plan för att genomföra dem effektivt.

Spårningsanalys kan ge onlinemarknadsförare insikter i realtid

  • Onlinemarknadsföring är alla former av marknadsföring som når kunder via digitala kanaler.
  • Det kan inkludera sociala medier, annonser i söknätverk och även strategier för innehållsmarknadsföring som bloggning och e-postmarknadsföring.
  • Att skapa en framgångsrik marknadsföringsstrategi online kräver försök och fel.
  • Men spårningsanalys kan ge marknadsförare insikter i realtid som hjälper dem att justera sitt innehåll och meddelanden i en snabbare takt.

Tjänster för onlinemarknadsföring

Onlinemarknadsföringstjänster hjälper företag att nå potentiella kunder över internet. Detta inkluderar webbplatser, sociala medieplattformar, e-post och betalda sökannonser. Den digitala marknadsföringsarenan ger unika möjligheter för även de minsta företagen att konkurrera med större, mer etablerade företag med hjälp av mycket målinriktade strategier. Många av dessa tekniker är också mycket prisvärda och kanske inte kostar något alls till att börja med (till exempel SEO, innehållsmarknadsföring och marknadsföring på sociala medier).

Content Marketing är att skapa och dela relevant material online som visar din expertis inom ett ämne. Detta inkluderar vanligtvis bloggar, infografik, videor, podcasts och e-böcker. Detta kan användas för att marknadsföra ditt företag, generera leads och utveckla kundlojalitet. E-postmarknadsföring är distribution av meddelanden, uppdateringar, erbjudanden och annan kommunikation till en e-postlista. Detta använder vanligtvis en dedikerad e-postmarknadsföringsplattform som Mailchimp. Detta möjliggör spårning och mätning av effektivitet som inte är möjlig med traditionella offline marknadsföringsmetoder.

Betald annonsering online omfattar Google Adwords, annonskampanjer på Facebook och Instagram samt annonsplaceringar på Twitter. Detta kan användas för att driva webbplatstrafik, Facebook- eller Instagram-sidlikes, Twitter-följare och appnedladdningar.

En av de viktigaste fördelarna med onlinemarknadsföring är att det är ett mycket mer skalbart sätt att bygga upp ditt företags rykte, varumärke och kundbas. Det är ett kraftfullt verktyg som ger dig möjlighet att nå nya prospekt och kunder på ett mer effektivt och kostnadseffektivt sätt än vad som någonsin varit möjligt tidigare.

Vad är digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är processen att använda onlinekanaler för att marknadsföra och sälja produkter eller tjänster. Det omfattar ett brett spektrum av aktiviteter, från e-post och sociala medier till betald sökning och webbplatsoptimering. Det digitala marknadsföringslandskapet förändras ständigt, och nya verktyg och taktiker dyker upp i snabb takt. Det är viktigt för företag att hålla jämna steg med dessa förändringar för att förbli konkurrenskraftiga. För att framgångsrikt kunna genomföra en digital marknadsföringsstrategi är det viktigt att förstå sin målgrupp. Detta inkluderar att känna till deras demografi, beteenden och smärtpunkter. När du har en tydlig bild av din målgrupp kan du skapa innehåll som kommer att resonera med dem och uppmuntra dem att vidta åtgärder.

Med digital marknadsföring kan du dessutom spåra framgången för dina kampanjer, vilket inte alltid är möjligt med traditionella annonseringsmetoder. Om du till exempel kör en annonskampanj på Google kan du se exakt hur många som klickade på den och vilka dessa personer var (även om du naturligtvis inte får veta deras namn).

Slutligen är digital marknadsföring ofta billigare än traditionella annonseringsmetoder. Det beror på att du kan nå en bredare publik med digitala annonser, och du behöver inte betala lika mycket för att upprätthålla en närvaro på sociala medier eller i sökmotorer. Detta är goda nyheter för små företag som vill konkurrera med större företag men inte har budgeten för att göra det.

Hur du tjänar pengar på affiliatemarknadsföring

En digital produktskapare kan tjäna en hälsosam intäktsström genom affiliate-marknadsföring. Detta innebär att man skapar ett affiliatenätverk som gör det möjligt för partners att marknadsföra produkter för din räkning och få en provision när de säljer. Jämfört med att skapa en produkt från grunden, vilket kräver betydande tid och investeringar, kan man sätta upp ett affiliatenätverk relativt snabbt och gratis.

Nyckeln till framgångsrik affiliatemarknadsföring är att skapa innehåll som tillgodoser behoven hos din målgrupp. Detta innebär att identifiera vilka problem, önskningar och frustrationer som din målgrupp står inför och hitta produkter som kan hjälpa dem att uppfylla dessa behov. Om din målgrupp till exempel är intresserad av att minska sina stressnivåer kan du hitta produkter som erbjuder mindfulnessövningar och meditationsprogram.

Att inkludera en affiliate-länk i din artikel eller ditt nyhetsbrev kan vara ett effektivt sätt att driva trafik till din webbplats och öka dina intäkter. Det är dock viktigt att vara transparent mot dina läsare och avslöja att du kan tjäna en provision från köp som görs via dina länkar. Wirecutter, till exempel, anger tydligt att de får provision från några av de företag vars produkter de rekommenderar.

Säsongs- eller semesterrelaterat affiliate-innehåll är ett annat effektivt sätt att driva trafik till din webbplats och generera försäljning. Till exempel är det mer sannolikt att människor letar efter en ny superhjältedräkt strax före Halloween eller träningsutrustning i kölvattnet av nyårslöften. Denna typ av innehåll kan skapas av en mängd olika typer av företag, inklusive bloggar, podcasts och YouTube-videor.

Marknadsföringsstrategier online