Exempel på postningsverktyg som är open source är WordPress och Drupal. Båda systemen besitter också användbara internetbaserade forum som kan användas till allt ifrån hjälp till showroom. I motsats till publiceringsverktyg som används på licens finns ingen supportavdelning att konsultera vid problem. Dock kan man ta hjälp av vilken webbyrå man vill för support med problem.

Ge din hemsida en ansiktslyftning med ett nytt tema

Val av tema är i regel svårt då tusentals kostnadsfria sådana går att hitta! Farlig kod har funnits i vissa wordpressteman och för att vara säker rekommenderas nedladdning från etablera webbsidor som WordPress och Themeforest. Att jobba med hemsidan och få nöjda kunder underlättas av ett potent tema. Målgruppens beteende bör kartläggas om man jobbar med internetbaserad marknadsföring. Annonser, inarbetande av varumärke, och agitation måste anpassas till en snabbare omvärld där informationskonsumtionen är större än i den fysiska världen. En oumbärlig kugge är sociala nätverk, och för långsiktighet är sökmotoroptimering extremt viktigt.

Släpp loss din hemsidas kraft med plugins

När man jobbar med WordPress hittar man det mesta man behöver i plugins, som är något alla som jobbar med ett CMS har nytta av. Inom plugins så finns det ett antal vanliga inriktningar, varav gallerier för bilder, formulär för kontakt, grafik, och skydd mot spam är några. Det är ingen brist på gratis plugins, men vissa andra får man betala för.